Filiala Chișinău
        Deschisă la 31 august 1998, în cadrul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Națională “Limba noastra cea română” cu sprijinul Primăriei Municipiului Chișinău și a Primăriei Municipiului Alba Iulia, sub tutela Bibliotecii Municipale “B. P. Hașdeu”, Chișinău și a Bibliotecii Județene “Lucian Blaga”, Alba Iulia, Biblioteca publică “Alba Iulia” din Chișinău a devenit o oază de lectură și cultură în cartierul Buiucani.  
        Biblioteca “Alba Iulia” pune la dispoziția publicului cititor un fond select de publicații curente din cele mai diverse domenii, pentru cele mai deosebite interese și gusturi ale copiilor și adulților, un fond de valoare cu caracter enciclopedic universal.
        În urma implementarii proiectului “Tabăra de lectură pentru copiii din familii vulnerabile…”, stabilirii relațiilor de colaborare cu Institutul pentru românii din străinătate “Frații Golescu” din București și grație donațiilor venite de la Alba Iulia și celor particulare, biblioteca a reușit să-și completeze fondul de publicații cu o colecție digitală de peste 40 CD-uri, care cuprind colecția Biblioteca școlarului, Enciclopedia copiilor, Istoria orașului Alba Iulia, Istoria orașului Sebeș, Istoria românilor, Jocuri cognitiv-instructive pentru copii, muzică pentru toate vârstele de diverse genuri.

Biblioteca "Alba Iulia"  10 ani în serviciul comunitatii   31.08.1998 - 31.08.2008                                                                                                                             
         Colecțiile bibliotecii “Alba Iulia” constituie la 01. 01. 2008 circa 21000 volume, inclusiv ediții periodice curente. Ponderea revine publicațiilor în limba română, 96%, dar puteți găsi și publicații pentru copii și adulți în limba engleză, franceză, italiană, rusă.    Sursele de achiziție - achizițiile centralizate ale Bibliotecii Municipale «B. P. Hașdeu», donațiile de la Alba Iulia parvenite prin intermediul  Bibliotecii Județene „Lucian Blaga”, donațiile particulare și cele colective, intrate în bibliotecă în cadrul simpozioanelor, conferințelor științifice, lansărilor de publicații, întâlnirilor cu scriitorii și alte personalități ale culturii românești.
         Colecția de casete audio-povești și muzică pentru copii completează colecțiile tradiționale ale bibliotecii, iar colecția de casete video vine să suplinească domeniul istoriei, literaturii și culturii românești. 
         Grație elaborării și implementarii diverselor proiecte, inițierii și păstrării relațiilor de colaborare cu instituții de cultură și învațământ, asociații, edituri, ONG-uri, achizițiilor de valoare recente centralizate ale BM "B. P. Hașdeu", biblioteca "Alba Iulia" a reușit să-și completeze fondul de publicații cu o colecție digitală de circa 200 volume, care cuprind colecția “Biblioteca scolarului”, Enciclopedia copiilor, Istoria orașului Alba Iulia, Istoria orașului Sebeș, dicționare, ghiduri de conversașie, teste pentru bacalaureat la diverse obiecte, muzică pentru copii și adulți de diverse genuri.
              Sala pentru copii este o casuță a poveștilor. La dispoziția micuților, cât și a celor mai măricei, până la 15 ani, publicații din diverse domenii cu caracter universal enciclopedic, frumos ilustrate, o colecție de jucării, un centru muzical pentru audierea poveștilor preferate, tradiționala colecție „Biblioteca școlarului”, colecția „Cele mai frumoase povești” și multe alte cărți și reviste captivante. Tot aici are loc programul „Ora poveștilor”, spectacolele teatrului de păpuși al bibliotecii, șezatorile literare, concursurile, orele de muzică, de religie și alte ocupații cognitive în vacanțe la Tabăra de lectură. Aici copiii savurează lectura cărților, iar cele mai sus de 2 exemplare la titlu le pot împrumuta la domiciliu.
- la sediul Bibliotecii Județene "Lucian Blaga" Alba

Luni-Vineri: 8-19
Sâmbăta,Duminică: închis

- la Filiala Cetate:
Luni: 9-17
Marți-Vineri:8-16
Sâmbăta,Duminică: închis

- la Filiala Centru de zi:
Luni-Vineri: 8-16
Sâmbăta,Duminică: închis

- la Filiala Ampoi :
Luni-Vineri: 8-16
Sâmbăta,Duminică: închis
concept by webdesignadis.ro
Biblioteca Județeană Lucian Blaga Alba .Toate drepturile rezervate.
Adresa:  Str. Trandafirilor,nr. 22 :: Tel. +[40] 258/  811 443 :: Fax: 0258/ 817 204 :: e-mail : bjalba@gmail.com
Vizitatori unici
Biblioteca Județeană
Lucian Blaga
Alba
Rezultatul final al concursului pentru ocuparea postului de  blibiotecar debutant
Rezultat promovare grad
Rezultat promovare functie
Baremul de corectare a probei scrise
Rezultatul probei scrise la concursul pentru ocuparea unui post contractual vacant de bibliotecar, debutant
Vezi toate anunțurile>>