Secția pentru copii
         Cărțile situate pe rafturile cu acces liber sunt clasate pe domenii corespunzătoare intereselor de lectură ale școlarilor și pe criterii de vârstă.
         Tot aici a fost amenajată o mini-ludotecă unde preșcolarii pot petrece clipe minunate jucându-se sau audiind povești.
         Îndrumarea micilor cititori în utilizarea bibliotecii este facută de către bibliotecari cu multă atenție și dăruire, atât la înscrierea individuală, cât și cu ocazia vizitării bibliotecii în grupuri organizate ( în colaborare cu școlile de pe raza municipiului).
         Secția pentru copii organizează numeroase acțiuni de popularizare a cărții în colaborare cu școlile, care contribuie la formarea deprinderii și pasiunii pentru lectură.
         Citind, copiii își dezvoltă imaginația, își îmbogățesc cunoștințele și vocabularul, caută modele pentru viață în simboluri devenite legendare, în biografiile celebre.

Reguli
        1. Înscrierea la aceasta secție se face pentru copii sub 14 ani, pe baza buletinului de identitate al unuia dintre părinți și a carnetului de elev; pentru persoanele care au depășit această vârstă dar doresc să împrumute carte din acest fond este nevoie de buletinul de identitate și legitimația de serviciu /carnetul de student;
        2. Volumele se pot împrumuta pentru o perioadă de 15 zile, termenul putând fi prelungit la cerere;
        3. Lucrările de referință, revistele și cărțile se pot consulta în mini-sala de lectură amenajată în spațiul acestei secții.
         Se adresează, în primul rând, cititorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani, dar și cadrelor didactice sau celor care doresc să studieze publicațiile existente aici.
         Un fond de carte bogat, structurat pe diferite genuri și adresat mai multor categorii de vârstă: cărți de colorat, reviste cu benzi desenate, bibliografie scolară, beletristică, cărți de științe exacte și tehnică, cărți de științe umaniste, alte genuri, dicționare, enciclopedii pentru copii, este organizat în cele 3 săli, doua amenajate în sistemul accesului liber la raft, una având rol de depozit-carte. De asemenea, a fost amenajată o mini-sală de lectură, deosebit de utilă elevilor pentru întocmirea diferitelor referate.
- la sediul Bibliotecii Județene "Lucian Blaga" Alba

Luni-Vineri: 8-19
Sâmbăta,Duminică: închis

- la Filiala Cetate:
Luni: 9-17
Marți-Vineri:8-16
Sâmbăta,Duminică: închis

- la Filiala Centru de zi:
Luni-Vineri: 8-16
Sâmbăta,Duminică: închis

- la Filiala Ampoi :
Luni-Vineri: 8-16
Sâmbăta,Duminică: închis
concept by webdesignadis.ro
Biblioteca Județeană Lucian Blaga Alba .Toate drepturile rezervate.
Adresa:  Str. Trandafirilor,nr. 22 :: Tel. +[40] 258/  811 443 :: Fax: 0258/ 817 204 :: e-mail : bjalba@gmail.com
Vizitatori unici
Biblioteca Județeană
Lucian Blaga
Alba