Secția împrumut pentru adulți
         Cu un loc bine definit în activitatea de ansamblu a bibliotecii, aceasta secție oferă cititorilor pentru satisfacerea cerințelor  de lectură, informare și documentare, o colecție d aproximativ 80.000 volume din diverse domenii ale cunoașterii: literatură, științe sociale, tehnică, artă, religie etc
         Din fondul de carte existent, numai o parte este expusă la raftul liber, conform criteriului sistematico-alfabetic, accesibil și eficient. Secția dispune de 4 săli, trei destinate publicului și una amenajată ca depozit-carte. Renovată de curând, secția oferă cititorului un spațiu curat, aerisit, bine sistematizat al cărui funcționalitate este dovedită, din plin, de numărul mare de cititori și de frecvența acestora.
            De lectura la domiciliu beneficiază cititorii peste 14 ani cu domiciliul stabil în oras, elevii și studenții care au viza de flotant. Cititorului i se completează o fișă-contract de împrumut, i se eliberează un permis de intrare în bibliotecă. Împrumutul folosește sistemul fișei cărții și al plicului cititorului. Se pot împrumuta cel mult 3 cărți pe o perioadă de 21 de zile, perioadă ce poate fi prelungită, la  cerere, cu acordul bibliotecarului.

           Dispunerea cărților în sistemul raftului liber și al raftului de noutăți facilitează accesul direct al publicului  la carte. Pentru depistarea promptă a lucrărilor solicitate și o bună selectare a bibliografiilor, utilizatorul este sprijinit de bibliotecar prin discuții de orientare, consiliere și îndrumare în utilizarea sistemului de cataloage existent în bibliotecă.  Secția dispune de un catalog de serviciu, aranjat tot sistematico-alfabetic (conform C.Z.U.), catalog care vine în sprijinul informarii cititorilor. Pentru publicațiile apărute după 1995 informațiile se pot obține și cu ajutorul calculatorului.
- la sediul Bibliotecii Județene "Lucian Blaga" Alba

Luni-Vineri: 8-19
Sâmbăta,Duminică: închis

- la Filiala Cetate:
Luni: 9-17
Marți-Vineri:8-16
Sâmbăta,Duminică: închis

- la Filiala Centru de zi:
Luni-Vineri: 8-16
Sâmbăta,Duminică: închis

- la Filiala Ampoi :
Luni-Vineri: 8-16
Sâmbăta,Duminică: închis
concept by webdesignadis.ro
Biblioteca Județeană Lucian Blaga Alba .Toate drepturile rezervate.
Adresa:  Str. Trandafirilor,nr. 22 :: Tel. +[40] 258/  811 443 :: Fax: 0258/ 817 204 :: e-mail : bjalba@gmail.com
Vizitatori unici
Biblioteca Județeană
Lucian Blaga
Alba